Plant

Coverafbeelding van: Plant

Trefwoord(en)
planten
geschiedenis

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Vijftien planten en schimmels die bijzondere eigenschappen hebben komen aan bod in het boek. Daaruit vertrekkend worden andere planten van dezelfde familie bekeken, krijgt de lezer een beknopte geschiedenis van de plant en worden er tips aangereikt om zelf de planten te kweken. Een woordenlijst en een korte plantenclassificatie sluiten het boek af.

Elke aangehaalde plant wordt over twee dubbele pagina’s besproken. De eerste linkerpagina wordt bijna volledig in beslag genomen door illustraties waarbij de ‘superkracht’ of bijzondere eigenschap van de plant wordt vermeld. Daarnaast wordt de plant nader bekeken via tekstblokjes en andere illustraties. Al is de volgorde van de tekstblokjes soms niet duidelijk. Op de twee volgende pagina’s worden planten aangehaald van dezelfde familie en wordt kort de geschiedenis van de plant gegeven. Hier geven pijltjes gelukkig aan in welke volgorde de tekstblokjes moeten worden gelezen. In een kader volgt dan hoe de lezer zelf aan de slag kan gaan om de besproken plant zelf te kweken. Voor de appel-plant zal de lezer veel geduld moeten hebben vooraleer hij daar vruchten van kan plukken. En hoe hij aan een theeplant geraakt, lijkt nog moeilijker.
De overvloedige illustraties zijn allemaal geschilderd en willen vooral de schoonheid van de planten aangeven. Meer dan er duidelijke, realistische afbeeldingen van te geven.
Een boek dat vooral de schoonheid van planten in de kijker wil zetten en de lezer ertoe wil aanzetten om zelf aan de slag te gaan. Al dan niet met deze planten.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Riz Reyes

Illustrator
Sara Boccaccini Meadows   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047714071

Aantal pagina's
62

Prijs
€19,99