Pizazz, deel 1

Coverafbeelding van: Pizazz, deel 1

Trefwoord(en)
superhelden
schamen
humor
natuurbescherming
protest

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Pizzaz heeft het niet gemakkelijk. Ze behoort tot een familie superhelden die voortdurend opgeroepen wordt om de wereld te redden. Wat natuurlijk erg belangrijk is, maar tussendoor moet ze wel gewoon naar school. Een paar vervelende klasgenoten pesten haar, wat ze erg onredelijk vindt gezien het feit dat ze geregeld de wereld mee moet redden. Wanneer het parkje naast de school bedreigd wordt, wil ze actie ondernemen. Maar hier kunnen superkrachten niet helpen, dit moet anders aangepakt worden. Gelukkig krijgt ze hulp van Jasmijn, die onmiddellijk concrete plannen maakt. Pizzaz’ opa helpt ook, die is dol op protesteren. Maar zal al die inzet voldoende zijn om het parkje uit de handen te houden van de hebberige geldwolf Zwets?

Superhelden hebben zo hun eigen problemen. Want hoeveel voldoening het ook geeft om de wereld regelmatig te redden, als je een superheldenkracht hebt waar je je voor schaamt, valt dat allemaal niet mee. Pizzaz heeft dat probleem, en vermeldt dat ook voortdurend terwijl ze verslag uitbrengt van haar actie voor het redden van het parkje. Het maakt de lezer natuurlijk erg nieuwsgierig naar haar superkracht. En op het einde van het verhaal wordt die spanning eindelijk verbroken want Pizzaz heeft haar kracht nodig om alles tot een goed einde te brengen.
Het verhaal leest vlot en is op een grappige manier geschreven. Aangevuld met actievolle stripachtige illustraties, om het vele werk van de superhelden extra in de verf te zetten. De personages kregen een duidelijk en herkenbaar karakter mee: de onzekere Pizzaz, de milieubewuste Jasmijn, de pestkop Serena, Pizzaz’ grootouders…
De heldendaden die ze verrichten om de wereld te redden zijn eerder hilarisch dan erg bedreigend, maar zorgen voor grappige intermezzo’s.
Dit is het eerste deel van een reeks over superheldin Pizzaz. Benieuwd wat ze nog allemaal zal meemaken…

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sophy Henn

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2020

ISBN
9789024592500

Aantal pagina's
203

Prijs
€10,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Pizazz

Vertaler(s)
Marte Jongbloed