Piraten in de straat: geluidenboek

Coverafbeelding van: Piraten in de straat: geluidenboek

Trefwoord(en)
piraten
buren
vooroordelen
anders zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Sanne woont in een saaie straat in een suf dorp: Suf-aan-zee. In de zomer is het er veel te druk, in de winter supersaai. Tot Sanne nieuwe buren krijgt: échte piraten! Niemand in de straat is opgezet met hun komst, behalve Sanne. Eindelijk woont ze niet meer in de saaiste straat en eindelijk heeft ze een supercoole speelkameraad! Buren reclameren, dienen klacht in, roddelen en klagen. Op een nacht verdwijnen de piraten weer en laten voor elke buur een verrassing na…

Dit geestige verhaal verscheen eerder gewoon in boekvorm en werd waarschijnlijk  omwille van zijn succes heruitgegeven tot geluidenboek. In de tekst staan extra tekeningen, die verwijzen naar het knopje waarop je kan drukken en dat het verhaal opluistert met extra geluidjes: een meeuw, een kanonschot, een blaffende hond, een vrolijk muziekje, … Ze geven het verhaal niet echt een meerwaarde maar verhogen wel de speelwaarde. Wat Sammie en zijn vader zeggen valt niet te ontcijferen maar nodigt wel uit tot gesprek: wat zouden ze kunnen zeggen? Wat zeggen en roepen piraten zoal?
Een grappig verhaal met een onverwacht einde: burenhaat wordt liefdevol beantwoord. Piraten zijn echt niet uit hun lood te slaan! Drukke tekeningen die zo uit een animatiefilm lijken geplukt: het is ook wat Jonny Duddle doet: tekenen voor animatiefilm.

Het originele verhaal werd bekroond door de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2015.

Inge Umans - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Jonny Duddle   

Illustrator
Jonny Duddle   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2014

ISBN
9789026136719

Aantal pagina's
36

Prijs
€13,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Pirates Next Door Sound Book

Vertaler(s)
Bette Westera