Piramide van Verderf – Gangsterschool, deel 3

Coverafbeelding van: Piramide van Verderf – Gangsterschool, deel 3

Trefwoord(en)
dieven
school
machtsstrijd
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Charlie en Molly zijn leerlingen van het Rabauw College, een gangsterschool waar alleen toekomstige criminelen opgeleid worden. Ze passen allebei niet echt op deze school, maar voelen zich er toch thuis. Vooral nadat ze de school voor heel wat onheil behoed hebben. Daarom wil de directrice dat Charlie en Molly meegaan met een delegatie van de school naar Crimicon, een jaarlijkse bijeenkomst voor veelbelovende jonge misdadigers. Omdat dit jaar het Kruimeling alles organiseert, zijn er weinig kandidaten om mee te gaan. De directrice van het Rabauw vermoedt dat ze op het Kruimeling iets gemeens van plan zijn en wil dat Charlie en Molly dat tegenhouden. Maar dan moeten ze eerst achterhalen wat het plan is. Het wordt een spannende tijd vol verrassende gebeurtenissen waar ze telkens weer een gepaste oplossing voor moeten vinden.

De belevenissen van Charlie en Molly zijn spannend en grappig tegelijk. De levendige fantasie maakt van dit boek over een dievenschool een spannend en verrassend avontuur. Met gevaarlijke schapen, een (stinkende) trofeeënberg, een vliegende hond en zeer eigenaardige workshops. De personages zijn wat karikaturaal uitgewerkt, waardoor hun belevenissen nog opvallender worden. Er zit veel vaart en actie in het verhaal, met verrassende gebeurtenissen en originele situaties.
Kortom: een spannend en grappig avontuur, waardoor de toekomst er niet erg gevaarlijk uitziet als dit de toekomstige meestercriminelen zijn.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kate Wiseman

Uitgeverij
Holland   


Reeks
Gangsterschool

Jaartal
2019

ISBN
9789025114459

Aantal pagina's
232

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Gangster School, The School for Scumbags

Vertaler(s)
Leny van Grootel