Pinguïnpakketje

aanrader Coverafbeelding van: Pinguïnpakketje

Trefwoord(en)
huisdieren
heimwee
vriendschap
post

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

IJsbeer leidde een rustig leven op de Noordpool. Tot hij op een dag in de krant een advertentie zag. Een kortingbon voor een huisdier, een pinguïn. Dat leek hem wel wat, dus bestelde hij een pinguïn. IJsbeer was zeer tevreden over zijn pinguïn. Hij aaide en borstelde hem, knuffelde met hem en ging met hem wandelen. Ze zwommen en tekenden, gingen sleeën en bouwden sneeuwdieren. Maar na een poosje merkte IJsbeer dat er iets mis was. Pinguïn wilde niet meer in zijn bed slapen, niet eten en niet knuffelen. Op een dag was Pinguïn weg. Ongerust zocht IJsbeer hem overal. Wanneer hij Pinguïn vond, besefte hij wat het probleem was. En daar was maar één oplossing voor…

Dit vertederende verhaal ontroert zowel door de tekst als door de lieftallige illustraties. Hedendaags gedrag, zoals een pakketje bestellen dat dan door de bezorger voor de deur achtergelaten wordt, is zeer herkenbaar. Dat dan combineren met een lieve ijsbeer en een schattige pinguïn is een heel geslaagde vondst.
De tekst is vlot en luchtig, zelfs wanneer het verhaal wat spannend wordt als de kleine pinguïn verdwenen is. De illustraties zijn fijntjes uitgewerkt en werken heel vertederend. Het einde is warm en maakt je gelukkig. Een echt feelgood verhaal dat je telkens opnieuw met plezier voorleest. Een aanrader!

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Victoria Cassanell   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047713999

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Penguin Parcel

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen