Pim en Pom ontdekken Vermeer – Meisje met de parel / Het melkmeisje

‘Fiep Westendorp meets Vermeer’
En samen met hen ontdekt de lezer/kijker in dit omkeerboek 2 wereldberoemde werken van Johannes Vermeer: ‘Het melkmeisje’ (uit 1696, te bezichtigen in het Rijksmuseum Amsterdam) en ‘Meisje met de parel’ (uit 1665, te bezichtigen in het Mauritshuis in Den Haag).
Beide verhalen vol fantasie zijn gebaseerd op twee scenario’s van de (school)televisieserie ‘Pim & Pom in het museum’.
Elk verhaal heeft dezelfde structuur: Pim en Pom, de 2 aimabele katten uit de verhalen van Mies Bouhuys, neuzen rond in het atelier van de vrouw die op tekenles zit in het museum. Daar tekent zij beroemde werken na. Zij sluipen haar steeds achterna en duiken mee het museum in. Als zij voor het schilderij in kwestie staan, nemen zij een sprong en komen zij in het schilderij terecht. Bij het melkmeisje slurpen zij, samen met de muizen, de hele pan melk leeg. Dank zij de koeien op de boerderij kunnen zij alles weer aanvullen en is het melkmeisje tevreden. Bij het meisje met de parel gaan ze mee op zoek naar de tweede parel. Daarna zijn ze weer thuis bij de vrouw en wordt het verhaal passend afgerond. Met erna ook nog een dubbele pagina met wat informatie over het schilderij en enkele kleine opdrachten om uit te voeren.
De verhalen zijn helder en eenvoudig en met een lichte humor gespijsd. De kleurrijke prenten in een lichte retrostijl tonen je de wereld van Pim en Pom zoals hij is: herkenbaar en realistisch.
Een introductie in de kunsteducatie voor hele jonge kinderen op een speelse wijze.

Eric Vanthillo - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tingue Dongelmans

Illustrator
Fiep Westendorp   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2023

ISBN
9789021477602

Aantal pagina's
70

Prijs
€17,99