Piet – de kat die wil weten wat hij wél mag eten

aanrader Coverafbeelding van: Piet – de kat die wil weten wat hij wél mag eten

Trefwoord(en)
katten
voeding
honger
tuinen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De kat Piet, een goeiige grijze dikkerd, houdt van eten. “Of hij nou slaapt, snurkt of sluipt, Piet heeft altijd trek.” Maar dat is niet naar de zin van al die lekkere hapjes in de tuin, en ieder heeft er zo zijn eigen redenen voor. De vogel vindt zichzelf onmisbaar voor de natuur want hij verspreidt zaden en zo kunnen er nieuwe planten groeien. De vis vindt zichzelf ook heel belangrijk want hij houdt het water schoon zodat iedereen ervan kan drinken. De rups wordt een vlinder en vlinders bestuiven de bloemen. Bloemen moeten in leven blijven want anders heeft de bij geen nectar en gaat hij dood. De koe heeft niet echt een reden, maar de dikke vlaai die hij op de grond neerstort vlak voor de neus van Piet zegt genoeg. En zo gaat het maar door. De maag van Piet wordt leger en leger. En alles en iedereen is zo belangrijk. Wat nu?… Piet zelf is toch ook belangrijk? Hopelijk zal dat snel beloond worden…

Het grote formaat van het boek (25cmx33cm), de pagina vullende, geschilderde prenten vol sprankelende kleuren, de expressie en nog meer de gezelligheid van die kat met zijn erg hoge aaibaarheidsfactor, het originele stapelverhaal vol fijne humor, alles samen maakt dit prentenboek tot een absolute ‘would-have’.
Heerlijk hoe Jagtenberg prenten en tekst met elkaar laat converseren. Hoe je in de prenten zaken ontdekt die niet in de tekst voorkomen en waarvan het hoofdpersonage, Piet, niet op de hoogte is. De reiger die een vis weg slikt, de vogel die de rups opslokt, enzovoort. Er valt heel wat te ontdekken op deze prenten vol details, terwijl Piet enkel begaan is met zijn lege maag.
Een heerlijk prentenboek, herkenbaar en gevoelig, een aanrader!

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Jagtenberg   

Illustrator
Yvonne Jagtenberg   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2023

ISBN
9789025778453

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,99