Piep Fladdermuis

Met ‘Piep Fladdermuis’ lanceert Het Geluidshuis een nieuwe hoorspelreeks rond het sympathieke en dappere figuurtje Piep, een gele vleermuis als een gele pompon met tandjes die niet bang is in het licht. Met deze reeks wil Het Geluidshuis tegemoet komen aan jong en oud vanaf 6 jaar.
In dit eerste avontuur leren we de verschillende personages kennen: Piep zelf, zijn pappie en zijn poepie (“die elkaar na al die jaren nog steeds ‘rrrauw’ lusten”) en zijn vele broertjes en zusjes, het fladdergebroed genaamd, Uil de wakkere wekker van het Sprekende Dierenbos waar zij met zijn allen wonen, Miss Poes de naaktkat met altijd grote honger (naar vleermuizen en meer), Rufus de beer die eeuwig in winterslaap ligt, de dwaallichten of protfeeën die verdwaalde zielen op een dwaalspoor zetten in het Drasmoeras en Venus de vleesetende plant in het midden van dat moeras.
Rond deze figuren creëren de makers het avontuur waarbij Muis, het kleine zusje van Piep, vermist is. Piep gaat haar zoeken en belandt zo in het Drasmoeras. Daar wordt hij verschalkt door Venus, maar in haar maag ontmoet hij enkele figuren…

In dit verhaal overheersen de humor en de fantasie, waardoor wie op zoek gaat naar spanning een hele tijd op zijn honger blijft zitten. Pas als Piep in het moeras belandt stijgt de spanning waar je op zat te wachten.
Maar door hun onevenaarbare stijl en oog voor kwaliteit is dit ook weer een verfrissend hoorspel met leuke geluiden, loepzuivere stemmen, aangename liedjes (in o.a. onvervalste James Bond-stijl…) en vele knipogen naar oudere lezers/luisteraars toe. Stemmenleveraars van dienst zijn o.a. Dominique Van Malder als verteller en zanger, Evelien Bosmans als Piep, Tom Vermeir als Papa en als Uil, Tine Embrechts als Miss Poes, Tania Van der Sanden als Venus, en vele anderen.
In het boek zelf lees je het verhaal en volg je de figuren. Emma Thyssen tekent met veel luchtigheid en plezier figuren vol fantasie en met een rijke expressie. Haar kleurenpalet is fris en uitbundig en de vele details in haar prenten laten zich graag ontdekken.
Naast het verhaal vind je in het boek ook een grappige voorstelling van de personages,  de liedteksten van de 4 liedjes uit het hoorspel, een grappige index van typische ‘fladder’-woorden en de tracklist van de cd (die ook downloadbaar is via de Geluidshuis-app met de bijgevoegde downloadcode).

Eric Vanthillo - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kim Crabeels   
Koen Brandt

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Reeks
Piep Fladdermuis

Jaartal
2022

ISBN
9789079040803

Aantal pagina's
42

Prijs
€19,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
40:00

Verteller
Dominique Van Malder

Componist
Koen Brandt
Wietse Meys