Pien Vermeer en de Getekende Stad

Coverafbeelding van: Pien Vermeer en de Getekende Stad

Trefwoord(en)
magie
tekenen
vriendschap
redden
verzet

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Piens vader is een jaar geleden verdwenen. Sindsdien is er veel veranderd voor Pien. Haar moeder heeft haar naar een andere school gestuurd en daar is ze erg ongelukkig. Maar dan ontdekt ze een magisch potlood, dat haar in staat stelt om een deur te tekenen naar een andere wereld. Samen met haar schoolgenoot Ollie vertrekt ze op avontuur, want ze vermoedt dat haar vader ergens in die wereld vast zit. Al snel blijkt ze gelijk te hebben. Het geheimzinnige, getekende land is echter gevaarlijk want een gemene tiran probeert alles weg te gommen. Pien raakt betrokken bij het verzet, waarvan ze hulp krijgt om haar vader te zoeken en de leider van het verzet te bevrijden. Een spannend en levensgevaarlijk avontuur begint.

Dit fantasievolle verhaal heeft drie belangrijke hoofdpersonages: Pien, op zoek naar haar vader en erg moedig, haar slimme zusje Kleintje en haar vriend Ollie, bang maar toch volhardend. Ollie wil Pien niet in de steek laten, maar dit avontuur valt volledig buiten zijn comfortzone. Pien daarentegen voelt zich wel thuis in deze getekende wereld. Telkens ze iets nodig heeft, kan ze het met het magische potlood tekenen en zo tot leven brengen. Het potlood blijkt dan ook zeer gegeerd te zijn door de gemene tiran.
De auteur bedacht een spannend en fantasievol verhaal waarin tekenen en creativiteit centraal staan. Biddulph is bekend van talrijke prentenboeken, dit is zijn eerste leesboek, waarin hij uiteraard ook veel illustraties verwerkte. Een geslaagd debuut, dat nog vervolgd zal worden want Piens avonturen zijn nog niet afgelopen.
Een spannend en fantasievol avontuur in een magische wereld.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Rob Biddulph   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2021

ISBN
9789463850858

Aantal pagina's
371

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Peanut Jones and the Illustrated City

Vertaler(s)
Willem Jan Kok