Pia

aanrader Coverafbeelding van: Pia

Trefwoord(en)
boeken
zoeken
leven
korte verhalen
papier

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Pia heeft een bijzonder boek vol prachtige pagina’s. Maar bij de aanvang van dit al even bijzondere verhaal is er iets loos met een pagina. Het gaat vliegen en voor Pia zit er maar één ding op: er achteraan gaan. Haar zoektocht brengt haar in vele verrassende situaties die allemaal wel iets met het papier te maken kunnen hebben. Zoals de mevrouw die ruikt naar vogelzaad wiens vogel ook is gaan vliegen. Moet ze nu verder met die saaie vogel van papier…? Of die dame met veel verdriet “Beuheuheu… Niemand die van me houdt…”? Of die goudzoeker in nood? Of die muzikant wiens muziek niet geapprecieerd wordt? Of die huishoudrobot die til slaat? Of … … …
Het tragische einde had je zeker niet verwacht. Maar klopt wel meer dan perfect in het geheel. Al een geluk is er nog dat verassende staartje aan het verhaal dat het geheel opgelucht afrondt.
Een knap opgebouwd verhaal met verrassende wendingen, dat je veel stof biedt tot fantaseren en zelf verhalen vertellen. Want elke pagina vertelt een eigen verhaal dat je ‘leest’ in de (paginagrote) prent. Een origineel opzet, goed voor uren vertel- en verzinplezier.
De prenten zijn – zoals we ondertussen gewend zijn van Jacques & Lise – pareltjes die het midden houden tussen realistisch en geabstraheerd. De esthetiek geeft ze een zekere afstandelijkheid, terwijl de emoties duidelijk bespeeld worden in subtiele details, houdingen en expressies.
De gehele vormgeving is doordacht en het resultaat van lef en originaliteit. Ook hier voel je weer die eigenzinnige hand (en geest) van dit meesterlijke prentenboek-duo.
Het originele detail in het begin van het boek zal elk kind (en ook volwassene) ongetwijfeld aanspreken. Je ontdekt het beter zelf, dan is de verrassing des te groter.
Weer een originele topper van dit duo. Verrassend en speels, nieuw en eigenzinnig. Een aanrader!

Geselecteerd voor de Biënnale in Bratislava 2023

Eric Vanthillo - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jacques & Lise   

Illustrator
Jacques & Lise   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2021

ISBN
9789464014556

Aantal pagina's
38

Prijs
€18,50