Phobos² – Phobos, deel 2

Coverafbeelding van: Phobos² – Phobos, deel 2

Trefwoord(en)
ruimtereizen
relaties
intriges
machtsmisbruik

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Nadat Léonor ontdekt heeft dat hun Mars-missie gedoemd is om te mislukken, moet ze samen met de andere 11 deelnemers beslissen of ze met het Genesisprogramma wil doorgaan. Er zijn maar 2 mogelijkheden: terugkeren en onderweg sterven, of landen op Mars en binnen afzienbare tijd ook sterven. Toch blijkt de landing nog iets meer toekomstperspectieven te bieden. Ondertussen krijgen ze op aarde 2 medestanders: Andrew, de zoon van een van de vermoorde medewerkers aan het programma, en Harmony, de dochter van Serena McBee. De uitzendingen over de gehele wereld worden door iedereen vol enthousiasme gevolgd, terwijl ze niets weten over wat er zich achter de schermen allemaal afspeelt. Serena McBee trekt meer en meer macht naar zich toe en misbruikt die volop. Ondertussen moeten de 12 jongeren op Mars leren samenleven, zowel als groep als met hun partners. Ook dat loopt niet zo vlot als ze hoopten.

Dit tweede deel van de Phobos-reeks zit vol actie en spanning. Het is onbegrijpelijk dat een personage als Serena McBee rustig kan blijven functioneren, gezien al wat ze uithaalt met de mensen in haar omgeving. Dat de jongeren kiezen om te landen op Mars zorgt ook voor veel uitdagingen, maar biedt hen toch iets meer overlevingskansen dan een terugkeer. Maar ook in die kleine gemeenschap duiken geheimen op die beter verborgen konden blijven. Dat zorgt voor spanning die mooi opgebouwd wordt naar het einde toe. Het heen en weer springen van locaties en personages biedt de lezer een totaaloverzicht en verhoogt de spanning. Je weet als lezer immers vooraf wie er wanneer gevaar loopt. Tussen al die actie is er nog voldoende tijd om dieper in te gaan op de gevoelens van Léonor en de andere meisjes, net als aandacht voor hun kledij en sponsors.
De vlotte stijl en het tempo zorgen voor een spannend deel in deze serie. Benieuwd welke verrassingen er in het laatste deel nog gaan opduiken.

Mik Ghys - mei 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Victor Dixen   

Uitgeverij
Uitgeverij Q   


Reeks
Phobos

Jaartal
2017

ISBN
9789021405155

Aantal pagina's
414

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Phobos²

Vertaler(s)
Robbin Besselink