Peuzel in Dinoland

Coverafbeelding van: Peuzel in Dinoland

Trefwoord(en)
dinosaurussen
humor
fantasie
boeken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Verrassend is het minste wat je kan zeggen van dit werk over dino’s. Het geeft je (beknopte en heldere) info over verschillende dinosauriërsoorten: de Triceratops, de Diplodocus, de Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex. Maar tussendoor is er steeds dat kleine monster. De plaag van alle dino’s: de Peuzel. En niet alleen van de dino’s, maar ook van dit prentenboek zelf. Want het vreet zich doorheen de pagina’s en zelfs de dikke kaft heen.
Die kleine Peuzel is een boekenmonster dat papier vreet bij hopen. Zo vreet hij zich door alle hoofdstukken heen en plaagt en sart hij de dino’s. Zij willen hem vangen en vernietigen, maar dat lukt niet want Peuzel is hen steeds te slim af.
De kaft zet je wat op het verkeerde been. Het lijkt op een ongenuanceerd en oppervlakkig werk dat te hard zijn best doet om op te vallen. Maar binnenin kom je in een genuanceerde wereld vol fantasie en hilarische humor. Mooi hoe fictie en non-fictie zich vermengen. Niet alleen in het verhaal, maar nog meer in het boek zelf. In de reële fictie hier en nu dus. Wat de kinderen (en volwassenen) doet schaterlachen. De illustrator tekent met zachte kleuren een eigen dino-wereld bij elkaar met veel humor en fantasie en een rijke expressie. De prenten nodigen je voortdurend uit om te zoeken in vele details. De vele flapjes en halve pagina’s vergroten dit plezier.
De tekst staat ten dienste van de prenten en verduidelijkt of vult aan op een geschikte wijze. Bij de non-fictie-delen is hij helder en to the point en doorspekt met leuke weetjes.
Een origineel en meer dan geslaagd boek voor alle dino-liefhebbers, maar even goed voor elk ander.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Emma Yarlett   

Illustrator
Emma Yarlett   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2017

ISBN
9789048315451

Aantal pagina's
40

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Nibbles the Dinosaur Guide

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal