Pettson gaat kamperen

aanrader Coverafbeelding van: Pettson gaat kamperen

Trefwoord(en)
kamperen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Op een dag zoekt Pettson op zolder naar een zak met dobbers, voor zijn nieuwe uitvinding. Terwijl Pettson zoekt, vindt Findus een groene worst. Dat blijkt een tent te zijn, iets dat Findus niet kent. Pettson legt uit wat kamperen is en Findus wil onmiddellijk vertrekken. Pettson vindt het een goed idee en zoekt allemaal spulletjes bij elkaar. Maar bij hun vertrek willen de kippen ook mee. Ze besluiten dan maar om de tent in de tuin op te zetten. Findus wil graag in de tent slapen, maar na een poosje vindt hij het toch wel erg eenzaam en gaat Pettson halen. Wanneer buurman Gustavsson de volgende ochtend langskomt, vindt hij het maar raar dat Pettson in een tent in zijn tuin slaapt. Tot Pettson een verhaal verzint vol trektochten, wolven, een meermonster en lekkere zalm.

Dit is reeds de achtste druk van dit grappige prentenboek. Opa Pettson en Findus zijn heerlijke personages en hun belevenissen zitten steeds vol verrassingen. Net als de enorm gedetailleerde illustraties die boordevol leuke ontdekkingen zitten. Zo zie je een kip een valiesje vullen met ondergoed om mee te gaan kamperen, of twee slakken met een tent op hun rug. De bladvullende illustraties hebben soms een filmische opstelling, waarbij je de actieve Findus over het blad ziet razen of dingen uitproberen. Die illustraties bezorgen je uren kijk- en ontdekplezier. De bijhorende tekst zorgt daarbij voor voorleespret.
Een origineel verhaal met herkenbare elementen die toch voor verrassingen zorgen. Pettson en Findus zijn figuren die je nooit meer wil missen. Gelukkig bestaan er meerdere prentenboeken over dit hilarische duo. Allemaal aanraders!

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sven Nordqvist

Illustrator
Sven Nordqvist

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2020

ISBN
9789059081680

Aantal pagina's
23

Prijs
€14,99