Pettson en Findus bouwen een auto

aanrader Coverafbeelding van: Pettson en Findus bouwen een auto

Trefwoord(en)
auto’s
knutselen
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Het is net ochtend wanneer poes Findus Pettson wakker maakt. Hij wil een auto bouwen. Maar Pettson wil eerst ontbijten. Daarna knutselen ze in Pettsons werkplaats een auto in elkaar. Findus is in de wolken, hij blijft steeds rondjes rijden in Pettsons tuin. En ’s avonds gaan ze allebei tevreden naar bed.

Dit korte verhaal over Opa Pettson en Findus is erg rechtlijnig en eenvoudig. Wat het boek zo speciaal maakt zijn de gedetailleerde illustraties en daarbij de vele schuifjes, flapjes en wieltjes bij elke pagina. Het stevige karton zorgt ervoor dat er veel te beleven valt. Je kan de zon laten opkomen, Findus de bel laten luiden of koffie laten uitschenken, heel wat kastdeurtjes openen en Findus laten rondrijden in de tuin. Je kan zelfs de koeien van buurman Gustavssons laten vliegen. Heerlijk!
Pettson en Findus zijn al populaire figuren in erg grappige prentenboeken. Het zijn vooral de illustraties vol grappige details die zo aantrekkelijk zijn. Daarin spelen de mukkels, grappige fantasiewezentjes, een belangrijke rol, net als de kippen van Pettson.
Dit interactieve kartonboek zorgt voor veel kijkplezier en speelpret. Voor wie te jong is voor de vele prentenboeken over dit duo is dit boekje een schitterende kennismaking met Opa Pettson en zijn poes Findus.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sven Nordqvist

Illustrator
Sven Nordqvist

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2021

ISBN
9789002273179

Aantal pagina's
10

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Pettson och Findus bygger en bil