Peter en de wolf (+ cd)

Coverafbeelding van: Peter en de wolf (+ cd)

Trefwoord(en)
instrumenten
klassiekers

Genre
luisterboek

Vanaf
4 jaar

‘Peter en de wolf’ is een klassiek muziekverhaal dat al op verschillende manieren voorgesteld werd aan het publiek. Veel vertellers en voorlezers waagden het al om dit sprookje te brengen. Deze versie word je gebracht door Wim Opbrouck. Zijn warme, sfeervolle stem zorgt voor een vlotte vertelling. Alles is steeds duidelijk verstaanbaar, zelfs op de luidste momenten.

Tijdens het verhaal over Peter, zijn opa,, het vogeltje, de kat, de eend, de wolf en de jagers worden de verschillende muziekinstrumenten voorgesteld. Zo leren de luisteraars op een speelse manier iets bij.
Dit verhaal heeft wel enkele humoristische zijsprongen. Zo komt de sprookjespolitie even duidelijke richtlijnen geven, en wil een homo meespelen als het over de hobo gaat. Maar die onderbrekingen storen het verhaal niet. Dat blijft sterk in al zijn eenvoud.
Het bijhorende boek waarin je het volledige verhaal kan volgen, werd voorzien van aantrekkelijke illustraties. Zo kan wie het verhaal zonder de muziek wil voorlezen, zelf aan de slag.
Deze klassieker is nog steeds een plezier om naar te luisteren, en deze keer ook om naar te kijken. Dat deze herdruk een groter formaat heeft gekregen dan de originele versie, is zeker een pluspunt!

Mik Ghys - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Maes

Illustrator
Tom Schoonooghe   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2014

ISBN
9789401422901

Aantal pagina's
36

Prijs
€19,99


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:31

Verteller
Wim Opbrouck

Componist
Sergei Prokofiev