Perronpapegaaien en krekelcriminelen

Coverafbeelding van: Perronpapegaaien en krekelcriminelen

Trefwoord(en)
natuur
dieren
planten
stad

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

In dertien onderverdelingen neemt auteur en bioloog Hiemstra de lezer mee op ontdekkingstocht naar natuur in de stad. Want die is meer aanwezig dan de minder oplettende bewoner of bezoeker zou vermoeden. Een aantal dieren en planten hebben zich aangepast aan de stadse omgeving terwijl andere de stad zien als een restaurant waar ze altijd aan voedsel kunnen geraken.

Er valt heel wat te lezen in dit boek over de gedragingen van dieren en planten die in de stad voorkomen. De teksten lezen gemakkelijk en zijn goed te begrijpen voor jonge lezers, al mogen ze zich niet laten afschrikken door de hoeveelheid tekst. Gelukkig zorgen heel wat fotomateriaal en illustraties ervoor dat het tekstgedeelte niet te overladen overkomt.
Het boek bevat een groot aantal opmerkelijke verhalen en weetjes over de natuur in de stad. In aparte kaders komen nog meer kleine gebeurtenissen aan bod. Soms is het wel ietwat verwarrend om de doorlopende tekst en de verhaaltjes in de kaders uit elkaar te houden. Op heel wat bladzijden geeft de auteur tips aan de jonge lezer om zelf er op uit te trekken om de natuur in de stad te ontdekken.
De gedragingen van dieren zal in vele steden gelijkaardig zijn. Toch valt het op dat de auteur ook heel wat vertelt over dieren in en op het water van grachten die doorheen de steden lopen. Iets wat in Vlaamse steden veel minder voorkomt dan in Nederland. De auteur heeft ook heel wat grappige namen bedacht voor dieren met een bepaald gedrag zoals de namen die al in de titel van het boek voorkomen.
Beslist het lezen waard.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Auke-Florian Hiemstra   

Illustrator
Annette Fienieg   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2022

ISBN
9789021683454

Aantal pagina's
121

Prijs
€20,99