Percy Jackson en de andere helden

Coverafbeelding van: Percy Jackson en de andere helden

Trefwoord(en)
mythologie
Griekenland
Egypte
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Dit boek bevat drie korte verhalen waarin Percy Jackson en zijn vriendin Annabeth hun krachten moeten combineren met die van de familie Kane.
In ‘De zoon van Sobek’ krijgen Percy Jackson en Carter Kane te maken met een reuzenkrokodil die ze moeten verslaan. Tijdens hun eerste ontmoeting zijn ze erg wantrouwig tegenover elkaar, maar door samen het monster te bestrijden, worden ze vrienden en beloven ze elkaar bij te staan in de toekomst.

In ‘De scepter van Serapis’ is het de beurt aan Annabeth Chase en Sadie Kane om samen te strijden. Ook zij beloven contact te houden met elkaar.
In ‘De kroon van Ptolemaeus’ moeten ze hun kennis en krachten bundelen om te vermijden dat de Egyptische Setne van zichzelf een god maakt. Een zware en zenuwslopende strijd.

In deze drie verhalen worden de Griekse en Egyptische magie samengebracht. Die combinatie is ook noodzakelijk om Setne te verslaan. Het werden uiteraard boeiende en zeer spannende verhalen. Ze zitten boordevol actie, die er steeds uitzichtloos uitziet, maar dan toch weer naar de goede kant overhelt. De hoofdpersonages kunnen alleen maar iets bereiken door hun krachten te bundelen, individueel staan ze compleet machteloos. De dreiging van Setne was te verwachten, na het lezen van de drie boeken over de avonturen van Carter en Sadie Kane wist je dat die magiër gevaarlijk was. Door dit boek is die dreiging uit de wereld geholpen. En ondertussen hebben de fans van beide reeksen hun helden samen aan het werk gezien. Een geslaagde samenwerking, die vraagt naar meer.

Mik Ghys - november 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Rick Riordan   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2015

ISBN
9789000346738

Aantal pagina's
173

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Son of Sobek / The Staff of Serapis / The Crown of Ptolemy

Vertaler(s)
Marce Noordenbos