Per ongeluk

Coverafbeelding van: Per ongeluk

Trefwoord(en)
ongeval
pech
helpen
spijt
verdriet

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wanneer Mama Eend aan Snuiter vraagt om even op haar eieren te letten, is hij erg trots. Hij vindt de eieren wat saai en tekent met modder oogjes op een van de eieren. Maar wanneer hij het tweede ei neemt, laat hij het uit zijn pootjes vallen. Nu zit er een barst in het ei. Iedereen is bezorgd en boos en Snuiter sluipt stiekem weg. Later hoort hij dat er 2 eendjes geboren zijn. Maar Kroosje, het eendje dat uit het kapotte ei is gekomen, is blind. Snuiter voelt zich slecht, hij vraagt zich af of dat zijn schuld is. Mama Eend wil hem niet meer zien dus verstopt hij zich onder een grote stapel bladeren. Even later botst iemand tegen de bladeren. Het is Kroosje en die heeft de hulp van Snuiter nodig…

Dit verhaal is erg herkenbaar. Een ongeluk is snel gebeurd en je kan je vreselijk schuldig voelen nadien. Snuiter raakt onbedoeld verzeild in een vervelende situatie. Hij voelt zich erg schuldig en kan dit nooit meer goedmaken. Hij kan zich alleen verontschuldigen.
De auteur probeert een herkenbaar verhaal te brengen over onbedoeld schuldig zijn en de gevolgen voor de veroorzaker en het slachtoffer. Na het verhaal volgen nog tips en doe-ideetjes om verder te werken rond dit gegeven. Want het hoeft niet altijd zo ingrijpend te zijn als bij Snuiter. Ook kleine ongelukjes verdienen aandacht en een verontschuldiging.
Dit boek is een initiatief van vzw Talismanneke, in samenwerking met Moderator, forum voor herstelrecht en bemiddeling. Zo wordt dit thema op een duidelijke en begrijpelijke manier voorgesteld aan jonge kinderen.

Mik Ghys - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Nathalie Slosse

Illustrator
Rocio del Moral   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2017

ISBN
9789461315526

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,95