Peer Gynt, Grieg

Coverafbeelding van: Peer Gynt, Grieg

Trefwoord(en)
liefde
muziek
avontuur
fantasie

Genre
luisterboek

Vanaf
5 jaar

Dit mooi vormgegeven cd-boek vertelt het verhaal van Peer Gynt, op muziek van Edvard Grieg bij het toneelstuk van Henrik Ibsen. De verteller van het verhaal op de bijbehorende cd is Tygo Gernandt. De muziek wordt uitgevoerd door de Göteborgs Symfoniker onder leiding van dirigent Neeme Järvi. Bette Westera schreef de aangepaste tekst en Sylvia Weve leefde zich helemaal uit in de kleurrijke illustraties. Per scène (er zijn er 14 in totaal) staat de vlot geschreven tekst in dialoog op de linkerpagina en de prenten op de rechterpagina. De verteller begint ook telkens met de titel van de betreffende scène zodat je goed kan volgen in het boek: Peer Gynt ontmoet Solveig op de bruiloft van Mads en Ingrid. Het wordt een verwarde en leugenachtige nacht waarna Peer Gynt in de bergen de trollenkoning ontmoet, opnieuw ervandoor gaat en na vele avonturen in verschillende landen terug naar zijn geboortedorp trekt. Solveig blijkt haar hele leven op Peer Gynt te hebben gewacht…

Vanaf track 15 op de cd krijgen we verschillende stukken uit 2 suites van Edvard Grieg te horen. Achteraan het boek krijg je achtergrondinformatie over de verteller Tygo Gernandt, de auteur van deze versie van Peer Gynt, namelijk Bette Westera, de illustrator Sylvia Weve en de dirigent Neeme Järvi. Jammer dat de componist ontbreekt want dat had voor kinderen die voor het eerst kennismaken met klassieke muziek wel leerrijk en interessant kunnen zijn. Wat ik ook een minpuntje vond is dat de verteller doorheen het lied van Solveig blijft verder vertellen want dat doet afbreuk aan het lied zelf. Dit boek werd eerder uitgegeven in kleiner formaat.

In deze zelfde reeks zijn er nog andere bekende muzikale verhalen te verkrijgen zoals o.a. De Notenkraker, Peter en de Wolf, Het Zwanenmeer, Doornroosje, de Vuurvogel,… Zo geraken kinderen op een speelse en mooie manier vertrouwd met een aantal klassieke werken.

Hilde Umans - juni 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Sylvia Weve   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025761271

Aantal pagina's
31

Prijs
€16,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:64

Verteller
Tygo Gernandt

Componist
Edvard Grieg