Pas op voor de fluistervaar!

Coverafbeelding van: Pas op voor de fluistervaar!

Trefwoord(en)
zoektochten
gevaar

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Daniëlle, Daan voor de vrienden, is op een avond alleen thuis. Haar moeder is gaan werken en ze wacht op haar opa die komt oppassen. Plots belt er een vreemde man aan, die onmiddellijk het huis binnenstapt met een groot pak in zijn armen. Hij vertelt dat hij meneer Stoffels is en een bijzonder dier van uitsterven probeert te redden. Het gaat om een fluistervaar, een dier dat je vanalles influistert en je laat doen wat hij wil. Daarom moet je steeds oorbeschermers dragen. Hij vraagt Daan om even op de vogel te passen, terwijl hij op zoek gaat naar een oplossing om de vogel te redden. Maar even later, wanneer opa aankomt, kan de fluistervaar ontsnappen. Al snel zet hij de buurt op stelten door mensen de raarste dingen te laten doen. Opa en Daan nemen hun voorzorgen en gaan op jacht, op zoek naar de fluistervaar.

Dit fantasievolle verhaal heeft een erg bijzonder hoofdpersonage: de fluistervaar. Een vogel die je vanalles influistert zodat je doet wat hij wil. Hoe kan je de bevolking beschermen tegen zo’n gevaarlijk dier? Daar draait het hele verhaal om. Met de onvermijdelijke vraag: moet zo’n gevaarlijk dier gedood worden, of gevangen blijven in speciale omstandigheden? Daan zet alles op alles om de fluistervaar te redden en opa helpt haar zo goed hij kan.
Het prettige aan opa is dat hij steeds nieuwe woorden uitvindt. Zo noemt hij een ambulance een ambulangzaam en het zangzaad dat ze willen gebruiken om de fluistervaar te vangen vangzaad.
Vlotte dialogen zorgen voor veel actie in het verhaal, net als de spannende gebeurtenissen. Want natuurlijk loopt het vangen van de fluistervaar niet van een leien dakje.
Speelse illustraties begeleiden het verhaal.
Veel actie, spanning en avontuur in dit fantasievolle verhaal over de bijna uitgestorven fluistervaar.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Mirjam Mous   

Illustrator
Marja Meijer   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2021

ISBN
9789000374878

Aantal pagina's
190

Prijs
€14,99