Pas op, een krokodil!

Coverafbeelding van: Pas op, een krokodil!

Trefwoord(en)
krokodillen
boos
thuis
verdwalen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In 2013 verscheen het hilarische prentenboek ‘Pas op! Dit boek bijt!’ en nu, 4 jaartjes later, is de enge krokodil terug. Deze keer is zij verdwaald en jij, lezer/kijker, mag haar helpen om de weg naar huis terug te vinden.
Meteen vanaf de eerste prent zet de auteur de juiste toon: Een krokodil in het donker vraagt om in je handen te klappen om het licht aan te doen. Als je dan de bladzijde omslaat, zie je de enge krokodil zitten in volle licht met een bord met daarop de vraag om haar naar huis te brengen. Daarna volgen op elke pagina opdrachten om haar daarbij te helpen. Vaak moet je met je vinger over een stippellijn gaan en ondertussen denken aan een bepaalde plek. Als je de pagina omslaat zie je of je de juiste plek gevonden hebt (of niet). Soms moet je ook schudden met het boek of het boek schuin houden of ondersteboven om de krokodil te helpen. Of blazen om het zeewier van zijn kop weg te doen. Allemaal acties die kleine kinderen met veel plezier zullen uitvoeren. En telkens verdwijnt de krokodil door gaten in de pagina’s naar de volgende pagina. Het leuke is dat de acties (natuurlijk) altijd fout eindigen. Want de zee is te wild, de sneeuw te koud, de woestijn te heet.
Zal de krokodil haar habitat terug vinden? En wat met de krab, de pinguïn, het stokstaartje en de kolibrie die haar de hele tijd vergezelden?…Volop interactief lees-, kijk- en doeplezier!

De kleurrijke prenten zijn helder en expressief. Hun grote kracht is de hilarische humor. De tekst spreekt je rechtstreeks aan. Die had snediger gekund of beter in balans. Maar in dit soort interactieve prentenboek stoort dat niet echt. Want de interactie overheerst er.

Eric Vanthillo - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Nicola O’Byrne   

Illustrator
Nicola O’Byrne   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025767501

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
What’s Next Door?

Vertaler(s)
J.H. Gever