Parkplan

Coverafbeelding van: Parkplan

Trefwoord(en)
poëzie
pretpark
kaarten

Genre
poëzie

Vanaf
12 jaar

Wout Waanders schreef en tekende een bijzonder originele poëziebundel, gebaseerd op zijn eigen fascinatie voor plattegronden van pretparken. Een ideale combinatie volgens hem, want poëzie kan ook een attractiepark zijn. En dat bewijst hij hier uitgebreid, want doorheen zijn bundel ‘roetsj’ je van de ene gedachte of emotie in de andere. Het leuke ervan is dat je zelf de route of de richting bepaalt aan de hand van de getekende plannetjes.
Qua vormgeving lijkt dit boekje perfect op een reisgids. Door het formaat (dat lekker in de hand ligt) maar ook door de lettering en de compositie. En in het bijzonder door de uitvouwbare kaart die zich toont in zijn volledigheid over 3 pagina’s. Op die kaart is het hele (denkbeeldige) attractiepark getekend en opgedeeld in 4 karakteristieken met elk zijn eigen kleurcode: kinderattracties, familieattracties, voor sensatiezoekers en tot slot (want de maag wil ook wat) horeca & shops. Elke locatie is netjes genummerd zodat je ze gemakkelijk terugvindt in het boekje zelf. Daar vind je telkens bij elke locatie een gedicht (34 in totaal). Een aantal ervan verscheen eerder in andere publicaties, maar de meesten zijn nieuw geschreven voor deze bundel.
In zijn gedichten schrijft Waanders voluit. Geen afgewogen, zuinige woorden, maar eerder verhalende volzinnen die je meeslepen in een andere wereld. Een surrealistische wereld waar niets is wat het lijkt en waar je wordt geprikkeld tot ongewone, licht absurde ervaringen. Elk gedicht staat op zich, maar wat ze allen gemeen hebben is dat zij je niet onberoerd laten. Je leest en herleest en telkens ontdek je nieuwe invalshoeken of andere interpretatiemogelijkheden.
Boeiend en intensief.

Eric Vanthillo - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Wout Waanders

Illustrator
Wout Waanders

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2020

ISBN
9789463360944

Aantal pagina's
74

Prijs
€19,90