Papa, ik word later rijk

Coverafbeelding van: Papa, ik word later rijk

Trefwoord(en)
vaders
gezin
geld
liefde
dromen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Na ‘Mijn papa’ (2018) en ‘Mijn mama’ (2019) is er nu de al even vertederende ‘Papa, ik word later rijk’, waarvoor de maker geinspireerd werd door de Chinese Ao De.
Hierin mijmeren papa en kind Olifant over rijk zijn. Want dat is de grote wens van de kleine Olifant. Volgens papa moet je dan heel hard werken. Maar dat vindt de kleine niet nodig, want papa werkt toch al? Opa en oma zijn ook rijk, want ze hebben heel veel fijne dingen beleefd. Het ijsje in het park zal de kleine later wel betalen voor papa. En als je alles wil kopen, komt er dan een einde aan je rijkdom? Enzovoort. De laatste vraag aan papa: “Ben jij rijk?” wordt vol enthousiasme beaamd. Want…

Dit fijnzinnige prentenboek vol zachte kleur, doet je nadenken over rijkdom. Over wat het is en hoe je het kan bekomen. Dit met een uiterst eenvoudig verhaal dat zelfs hele jonge kinderen kunnen behappen. Vaak zijn het slechts enkele zinnetjes die als een dialoog zijn uitgeschreven.
De prenten zijn een toonbeeld van sfeer, originaliteit en emotie. Zowel papa Olifant als de kleine zijn om op te eten. Papa in zijn gestreepte broek en de kleine in zijn broek met sterren op. Hun gezichten spreken boekdelen. Herkenbaar en prikkelend tot identificatie. De achtergronden zijn luchtig en laten veel open. De groene hagen in vele vormen, het gras, … Vooral het vele wit houdt alles luchtig en fris.
Een fijn werk dat papa en zoon – maar even goed mama en dochter of vele andere mogelijkheden – bij elkaar zullen brengen (en houden).

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie van Haeringen   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2020

ISBN
9789025878818

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99