Paniek

Coverafbeelding van: Paniek

Trefwoord(en)
wedstrijden
familie
verliefd
weglopen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Het is zomer in Carp. En omdat er dan niets anders te doen is, is er een speciale traditie gegroeid. De dag na de diploma-uitreiking start Paniek, een geheimzinnig spel dat de hele zomer duurt. Al wie zijn eindexamen gedaan heeft, kan deelnemen aan de levensgevaarlijke uitdagingen. Inzet: een gigantisch geldbedrag waarmee je Carp achter je kan laten en eindelijk kan dromen van een toekomst.
Heather was niet van plan deel te nemen, maar wanneer haar vriendje het net voor de start van Paniek uitmaakt, doet ze mee aan de eerste selectie. Net als haar vriendin Nat, die daardoor erg slechtgezind is. Hun vriend Bishop probeert hen tegen te houden, vindt het te gevaarlijk, maar als het spel eenmaal bezig is, steunt hij hen bij elke proef. Dodge heeft zo zijn eigen redenen om aan Paniek mee te doen. Zijn zus is enkele jaren geleden in de eindproef verongelukt en zit nu in een rolstoel. Dodge wil wraak. De zomer is lang en er gebeurt veel, ook naast de proeven voor Paniek. Voor Heather, Nat, Bishop en Dodge wordt het een zomer om nooit te vergeten, die hun hele leven overhoop zal gooien.

Een spannend en intrigerend verhaal, waarin je de dreiging van het spel op elke bladzijde kan voelen. De jongeren die centraal staan in dit verhaal hebben allemaal hun redenen om mee te doen met Paniek, maar het grijpt hen meer aan dan ze dachten. Het gaat niet alleen om de kick van de spanning en de onzekerheid van de gebeurtenissen, er komt veel meer bij kijken. Wat dit allemaal meebrengt, is knap omschreven. De personages zijn geloofwaardig en levensecht, hun bedoelingen zijn duidelijk, ook al laten ze die niet merken aan anderen. Er komen in die zomer heel wat gevoelens naar boven die nooit eerder zo’n belangrijke rol speelden. Ze leren zichzelf en de anderen beter kennen en beseffen maar al te goed dat hun leven vanaf nu veranderd zal zijn.
Een aangrijpende en spannende jongerenroman.

Mik Ghys - april 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Lauren Oliver   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2014

ISBN
9789044345841

Aantal pagina's
334

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Panic

Vertaler(s)
Willeke Lempens