Paniek in sprookjesland

Coverafbeelding van: Paniek in sprookjesland

Trefwoord(en)
sprookjesfiguren
avontuur
familie
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Twan krijgt een oud sprookjesboek in handen geduwd. Als hij er uit voorleest voor zijn zusje, belanden ze echt in de sprookjeswereld. Eerst zijn ze erg bang. Als één van de dwergen hen vertelt dat iedereen vegetariër is geworden – ook de wolf – zijn ze iets meer gerustgesteld maar toch willen ze graag terug naar huis. Helaas wordt Nora diezelfde nacht ontvoerd. Twan weet niet waar hij moet zoeken. De hulp van heel wat sprookjesfiguren is meer dan welkom. Maar hoe komt het dat er plots ook sprookjesfiguren verdwijnen?

Grappig en onderhoudend verhaal over de zoektocht in de sprookjeswereld van een jongen naar zijn jonge zusje. Voor een goed begrip van het verhaal is het wel noodzakelijk dat de lezer de sprookjes kent. Want als de lezer niet weet wat er met Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester, Roodkapje en andere sprookjesfiguren in de echte sprookjes gebeurt, gaat een deel van verhaal verloren.
Twan wordt beschreven als een erg zorgzame jongen maar geen echte held. Al zal hij een echte heldendaad moeten verrichten om zijn zusje terug te krijgen. Net als Twan blijft de lezer lang in het ongewisse over de reden van de ontvoering. Het finale slot en wensvervullend einde maken alles duidelijk.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Twan. Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op.
Leuk bedacht, fantasierijk  verhaal dat vlot wordt verteld en de lezer geboeid houdt.

Pol Van Damme - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Isabelle Quinn

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044838305

Aantal pagina's
189

Prijs
€15,95