Paloma

aanrader Coverafbeelding van: Paloma

Trefwoord(en)
slim
verdriet
helpen
huisdieren

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Paloma’s moeder is overleden en haar vader heeft het moeilijk. Zo moeilijk dat Paloma moet ingrijpen. Daar heeft ze geld voor nodig. Wanneer ze hoort over een internationale organisatie die voor veel geld ideeën opkoopt, bedenkt ze een plan. Want Paloma’s moeder was een bekende wiskundige, die niet al haar ideeën bekend gemaakt heeft. Want sommige ideeën waren schitterend maar konden ook voor foute doelen gebruikt worden. Paloma wil zo’n idee verkopen, zodat ze geld heeft om haar vader weer op het juiste spoor te krijgen. Ze moet daarvoor in Amsterdam geraken, en op haar vader kan ze niet rekenen. Samen met haar tamme geit Napoleon trekt Paloma naar Amsterdam. Het wordt een reis vol verrassingen, met boeiende nieuwe ontmoetingen. En ondertussen blijft Paloma twijfelen of het wel of niet een goed plan is om haar moeders idee te verkopen.

Paloma is een bijzonder meisje. Ze is superslim en daardoor wat anders dan de rest van haar leeftijdsgenoten. Zij kan ook de wiskundige ideeën van haar moeder uitleggen, waardoor ze zelf op het idee komt om er een te verkopen. Maar de twijfel is groot. Gelukkig heeft ze een telefoon waarmee ze contact heeft met haar overleden moeder. Of toch met engeltjes, want ze kan soms hun stemmen horen. Die telefoongesprekjes geven haar kracht om verder te gaan, en om haar vader te helpen die te veel begint te drinken. Het komt ook niet in haar op om zonder haar huisdier naar Amsterdam te trekken. Al snel komt ze daardoor in de problemen, maar ze houdt koppig vol. Ook de mensen die ze ontmoet worden geraakt door haar enthousiasme en volharding, waardoor ze niet anders kunnen dan haar helpen.
Paloma verovert je hart met kleine dingen. Samen met haar hoop je op een goede afloop. Niet voor haarzelf, maar voor haar nieuwe vrienden en vooral voor haar vader.
Het verhaal is vlot en grappig geschreven, maar ook aangrijpend en ontroerend. Deze Paloma met haar trouwe geit Napoleon vergeet je nooit meer. Een aanrader!

Mik Ghys - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Cees van den Berg

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047713531

Aantal pagina's
150

Prijs
€14,99