Pak ‘m bij zijn staart!

Coverafbeelding van: Pak ‘m bij zijn staart!

Trefwoord(en)
versjes
humor
fantasie
dieren

Genre
poëzie

Vanaf
4 jaar

Waarheen waarheen, waar ga ik heen?
Mijn ene been en mijn andere been
die weten het alleen!
Dit is een van de  25 speelse versjes in dit rijkelijk geïllustreerde prentenboek.
Paul Biegel (1925-2006) schreef ze met vlotte pen tussen 1964 en 2002 en ze hebben met gemak de tand des tijds doorstaan. Het zijn geen poëtische hoogvliegers en liggen niet zwaar op de hand, maar het zijn stuk voor stuk fijne (voor)leesversjes vol fantasie en plezier, ideaal voor jonge dreumesen. Je merkt in elk versje dat Biegel graag speelt met taal en verrassend uit de hoek kan komen met een lichte humor. Vaak schrijft hij over dieren, maar even goed over het alledaagse leven. Over glijden (en vallen) in de winter, over een kikker en een karekiet die in het riet zaten te kietelen, over boerinnetjes die het gras maaien in de paardenwei, over het vreselijke monster Blal in een diep en verborgen dal, over de muis piep piep die diep sliep, over drie-draai-dwarrel-dansende beren, en over zoveel meer.
Jeska Verstegen heeft zich uitgeleefd en schilderde en tekende sfeervolle prenten vol kleur die de ganse pagina’s vullen. Zij associeert vrij op de verzen en voegt er zo een mooie verbeeldingslijn aan toe.
Elke dubbele pagina is voorzien voor één prent en één vers. Dit maakt het geheel overzichtelijk en fijn om (vaak) in te gaan grasduinen.

Eric Vanthillo - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Biegel   

Illustrator
Jeska Verstegen   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774288

Aantal pagina's
58

Prijs
€14,99