Pak die bal, Teckel Tom!

Teckel Tom, zijn baasjes papa Pablo en papa Pim en hun dochter Saar hadden reeds ons hart gestolen in het vorige boek Hallo Teckel Tom. Deze keer doen ze dat weer, met gemak en zonder in herhaling te vallen. Want dit boek staat even goed op zich.
In dit blije en kleurrijke prentenboek leert papa Pablo hoe Teckel Tom kan apporteren. Maar Teckel Tom denkt er het zijne over. Zelfs als ze naar het park gaan en papa Pablo de bal in de vijver gooit…

De sjofele papa’s, de ondernemende Saar en de eigenwijze Teckel Tom, het zijn stuk voor stuk herkenbare personages waarmee je je met gemak identificeert. Hun acties (en misverstanden) leiden tot hilarische situaties vol humor. Mooi hoe Saar en Teckel Tom voortdurend zegevieren en hoe vooral papa Pablo telkens het onderspit moet delven. Het wordt wel nooit pijnlijk, de humor en de relativering voeren de boventoon.
Het verhaal bouwt zich goed op met fijne, verrassende wendingen. De eenvoudige tekst is vlot en laat zich met plezier (voor)lezen.
De kleurrijke prenten mengen goed realiteit met fantasie. Ze zitten vol details die het verhaal mooi aanvullen en houden zo je aandacht vast.
Weer een heerlijke voltreffer van het meesterduo Westera – Smit.

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Noëlle Smit   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025772673

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99