Ozewiezewoze – Het ABC van de kinderliedjes – A-J

Coverafbeelding van: Ozewiezewoze – Het ABC van de kinderliedjes – A-J

Trefwoord(en)
liedjes
klassiekers
alfabet

Genre
liedjesboek

Vanaf
3 jaar

In 2000 verscheen de eerste versie van deze ‘Ozewiezewoze’, een rijke bundel met daarin toen 100 gekende kinderliedjes met frisse illustraties van niemand minder dan Klaas Verplancke.
“Tijd voor een update”, moet men gedacht hebben bij De Eenhoorn. En daar kunnen wij alleen maar blij mee zijn.
Want die update is meer dan een herdruk: deze keer verzamelde Van Coillie niet minder dan 150 bekende kinderliedjes bij elkaar en Verplancke verbeeldde ze hoogst aantrekkelijk en vol fantasie. Dries Desseyn tenslotte goot het geheel in een doordachte vorm, wat het boek dat net ietsje meer geeft dan elk ander doorsneeboek. De selectie werd echter te uitgebreid voor één boek. Daarom is dit het eerste deel: van A (ABC, de kat loopt mee…) tot J (Juju paardje, met zijn vlassen staartje, …). Het tweede deel (K tot Z) is voorzien op 15 oktober 2020.
In dit eerste deel vind je 83 liedjes terug: Al die willen te kaap’ren varen, Ben je boos, Daar kwam een boer uit Zwitserland, Deze vuist op deze vuist, En mijn een been staat, Handjes draaien koekebakkevlaaien, en zoveel meer. Een blij terugzien voor wie ze kent, een schat aan liedjes die de tand des tijds met gemak doorstaan hebben voor wie ze voor het eerst ontdekt. Een deel van ons erfgoed.
Heerlijk om te lezen, nog heerlijker om luidkeels mee te zingen!
De illustraties van Verplancke – vol fantasie en magie – overtreffen je verbeelding. Hij tekent, schildert, knipt en plakt composities die vrij associëren op de liedjes. Zo kietelt hij je verbeelding en geeft hij de woorden iets nieuws. Op onnavolgbare wijze doorbreekt hij de realiteit en speelt hij met het onverwachte.
Bij dit alles hoort een al even kleurrijke website waarop je de liedjes kan beluisteren en van waar je de liedjes als bladmuziek kan downloaden. Tot grote spijt van de uitgeverij geraakte deze echter niet tijdig klaar vanwege de Coronacrisis. Verwacht wordt dat deze begin juli 2020 aangevuld geraakt. Daar kunnen we dus naar uitkijken. Want boek(en) en website vormen samen een rijk geheel aan liedjes die jong en oud bekoren en zullen omarmen. Vol liefde en muzikaliteit.

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jan van Coillie

Illustrator
Klaas Verplancke   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914544

Aantal pagina's
104

Prijs
€25,00