Overwonnen – De Eindeling, deel 3

Coverafbeelding van: Overwonnen – De Eindeling, deel 3

Trefwoord(en)
avontuur
strijd
goed en kwaad
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Samen met Khara, die het Vredesleger leidt, trachten Byx en haar vrienden een verwoestende oorlog te voorkomen. Daarvoor moet Byx zichzelf overstijgen en enkele beslissende taken uitvoeren. Toch komen de legers van de Murdano en de Kazar tegenover elkaar te staan. Is een confrontatie nog te stoppen?

Dit is het afsluitende deel van de trilogie over de dariene Byx. De geschetste wereld met onbekende fauna en flora is al gekend uit de vorige delen. Daardoor kan de lezer zich al dadelijk inleven in het verhaal.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Byx, in de ik-vorm. De lezer ervaart die bijzondere wereld dus door haar ogen en hij/zij weet enkel wat Byx ervaart, doet, hoort, ziet en denkt. Byx twijfelt nog steeds aan haar kwaliteiten om haar taken tot een goed einde te brengen. Maar ook deze keer evolueert Byx nog doorheen het verhaal.
De personages van de dieren zijn antropomorfisch beschreven; ze hebben dus heel wat menselijke eigenschappen, waaronder ook spreken met mensen en andere wezens. Daarnaast bezitten ze ook nog eens een bijzondere, magische gave die hen nog meer speciaal maakt.
En net als in de vorige delen zitten er in het verhaal meerdere lagen die dieper gaan dan enkel het avontuur. Het uitroeien van een soort wezens of geloof in eigen kunnen, het opkijken naar anderen, vertrouwen op vriendschap en nog veel meer elementen komen in het verhaal aan bod. Een oplettende lezer vindt ook enkele tips die hij/zij zelf in het dagelijkse leven kan gebruiken.
Een trilogie die beslist de moeite waard is om te lezen!!

Pol Van Damme - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Katherine Applegate   

Uitgeverij
Billy Bones   


Reeks
De Eindeling

Jaartal
2021

ISBN
9789463850483

Aantal pagina's
310

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Endling 3 – The Only

Vertaler(s)
Hanneke van Soest