Overlevers, deel 1

Coverafbeelding van: Overlevers, deel 1

Trefwoord(en)
toekomst
epidemie
overleven
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Door een mysterieuze ziekte zijn alle volwassenen en kinderen overleden, alleen de tieners bleven over. Ze hebben zich gegroepeerd in stammen die bewapend zijn en trachten te overleven tot de dag dat ze 18 worden. Veel ouder kunnen ze niet worden, dan sterven ze door de ziekte. Elke stam heeft zijn eigen manier gevonden om te overleven. Jefferson is de leider van de Washington Square-stam, ook al is dat tegen zijn zin. Een van zijn stamleden is ervan overtuigd dat er een geneesmiddel te vinden is voor de ziekte. Daarvoor moeten ze eerst naar de grootste bibliotheek van New York, om meer informatie te vinden in een wetenschappelijk tijdschrift. Het wordt een levensgevaarlijke tocht.

Na een korte inleiding waarin de situatie wat geschetst wordt, begint het avontuur van Jefferson en zijn vrienden. Ze ontmoeten andere stammen, wat steeds voor conflicten zorgt want elke stam heeft zo zijn eigenaardigheden. Toch slagen de vrienden er min of meer in om alles te overleven en weer hoop te krijgen. Zou het echt mogelijk zijn om een remedie te vinden?
Dit spannende avonturenverhaal zit vol actie. Net als de ene confrontatie voorbij is, gebeurt er al iets nieuws. Het is een leven vol vervelende verrassingen, waarbij maar een ding telt: overleven!
Dit is het begin van een serie, wat je doet uitkijken naar het vervolg om te weten te komen of er toch nog een toekomst is voor Jefferson en zijn vrienden.

Mik Ghys - april 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Weitz

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Overlevers

Jaartal
2014

ISBN
9789021807836

Aantal pagina's
324

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Young World I

Vertaler(s)
Anne-Marieke Buijs