Overal zijn vogels

Coverafbeelding van: Overal zijn vogels

Trefwoord(en)
vogels
informatie
weetjes
wereld
biologie

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Na ‘Overal zijn vissen’, ‘- beestjes’ en ‘- reptielen’, is Britta Teckentrup deze keer in de wereld van de vogels gedoken. En die wereld mag je letterlijk nemen, want zij beperkt zich niet tot één werelddeel of gebied, maar neemt je als lezer en kijker mee naar, zoals de titel het zegt, overal. Want tussen Arctica in het noorden en Antarctica in het zuiden vind je overal vogels.
Het boek start algemeen: Wat is een vogel? Hoe zijn ze gebouwd en hoe gebruiken ze hun zintuigen? Al snel blijken er heel wat verschillen te zijn: niet alle vogels vliegen want sommigen kunnen enkel lopen, elke soort heeft specifieke vleugels, poten, veren, … Hoe zijn zij doorheen de tijd geëvolueerd van dinosaurus tot bv de wielewaal nu? Waar leven ze (en waarom)? In bomen, in grasvlaktes, aan het water, en op andere plaatsen. Hoe vliegen ze en wat eten ze?  Hoe planten ze zich voort en wat doet de liefde met hen? Daarnaast krijg je ook nog specifieke en verrassende info over kerkuilen en pinguïns. En tot slot lees je ook nog interessante info over vogels in mythen en de wetenschap en over hoe je vogels kan spotten.

Het ganse boek zit vol weetjes en boeiende info die je interesse op scherp stellen. Om dit nog meer te stimuleren, lees je overal zoekopdrachten die je nieuwsgierigheid prikkelen. Ze doen je speuren in de wonderlijke prenten die dit boek zijn mooie en esthetische karakter geven. Teckentrup tekent, schildert en maakt wonderlijke composities. Elke dubbele pagina toont je een kleurrijke wereld vol vogels die je niet loslaat. De vele prenten groot en klein trekken je aandacht en balanceren netjes tussen fantasie en realiteit.
Een knap informatief werk voor een divers publiek: zeer jong (om te kijken), jong (voor de vele inspirerende info) en ouder en veel ouder (om van al deze schoonheid te genieten).

Eric Vanthillo - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Camilla de la Bédoyère   
Britta Teckentrup   

Illustrator
Britta Teckentrup   

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2022

ISBN
9789464042276

Aantal pagina's
30

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
There Are Birds Everywhere

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal