Over het dierenrijk encyclopedie

Coverafbeelding van: Over het dierenrijk encyclopedie

Trefwoord(en)
dieren
gewervelde dieren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Vijf hoofdstukken handelen over gewervelde dieren. Zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en vissen. Een zesde hoofdstuk is gewijd aan insecten, spinnen en andere ongewervelden. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een stukje over de specifieke kenmerken van de betreffende diergroep. Daarna komen verschillende families aan bod, die eveneens kort worden ingeleid. Waarna een hele reeks dieren kort wordt besproken en afgebeeld. Sommige dieren of gedragingen ervan worden uitgebreider besproken en krijgen een dubbele pagina met meerdere illustraties. Een register en verantwoording vervolledigen het boek.

Deze erg verzorgde uitgave is een echte encyclopedie in de zin van het woord. Er komen bijzonder veel dieren aan bod, die met een afbeelding, een ‘identificatieplaatje’ en een korte uitleg worden voorgesteld. Elke diersoort wordt ingeleid met een tekst tegen een grijze achtergrond. Omdat de encyclopedie dieren bevat van over de hele wereld, zijn een groot aantal niet bekend in onze streken en ontdekt de lezer/kijker heel wat nieuwe en aanverwante dieren. Wel jammer is dat de gedomesticeerde dieren niet voorkomen in de encyclopedie. De lezer zal dus vruchteloos zoeken naar een koe, een varken of een hond. Er worden ook nog meer diersoorten genoemd dan er worden afgebeeld.
De illustraties zijn tekeningen die het geheel een wat oude uitstraling geven. De grootte van de dieren wordt wel aangegeven maar de tekeningen van deze dieren zijn ongeveer allemaal even groot zodat de werkelijke grootte moeilijk voorstelbaar is. Er is ook geen vergelijkingspunt meegegeven.
Uitgebreid overzicht van allerlei dieren, waarvan de gewervelde dieren het grootste deel uitmaken. Uren blader-, lees- en kijkplezier verzekerd.

Pol Van Damme - september 2015

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2015

ISBN
9789025760748

Aantal pagina's
256

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Children’s Animal Encylopedia

Vertaler(s)
Joost Mulder