Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Pop-up editie

Coverafbeelding van: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Pop-up editie

Trefwoord(en)
dieren
zoeken
dapper
pop-upboek

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Deze terechte klassieker (1ste versie verschenen in 1989) over de kleine mol en zijn zoektocht naar de dader van de poep op zijn kop, blijft boeien en inspireren. Ondertussen verschenen er tal van versies (groot, klein, karton, met knuffelmol, pop-up) en nu is er de herdruk van de meer dan geslaagde, degelijke en stevige pop-upversie.
Voor wie het verhaal nog niet moest kennen: op een dag landt er op de kop van de bijziende mol een sappige, bruine drol. Diep verontwaardigd gaat hij op zoek naar de dader hiervan. Zo ontmoet hij de duif, het paard, de haas, de geit, de koe en het varken. Maar elk van hen ontkent de dader te zijn en bewijst dit met eigen gelegde drollen (die er telkens anders uitzien en anders klinken). Het juiste antwoord wordt hem gegeven door de twee dikke, zwarte bromvliegen en de mol neemt wraak op zijn eigen manier…
Het originele verhaal, de humor, de onverwachte wendingen, de sfeervolle en hoogst expressieve illustraties, de spitse dialogen en de rijke woordenschat, dit alles wordt in deze versie nog eens aangevuld met verrassende flapjes en draaischijfjes die het verhaal tot leven brengen en de interactiviteit en het plezier meer dan verhogen.
Op naar de volgende herdruk…

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Werner Holzwarth

Illustrator
Wolf Erlbruch

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2014

ISBN
9789053415832

Aantal pagina's
24

Prijs
€24,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Vom kleinen Maulwurf, die wissen wollte, wer ihm auf den Kopf gemacht hat

Vertaler(s)
Ineke Ris