Ourania

Coverafbeelding van: Ourania

Trefwoord(en)
woestijnen
zoektochten
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Ourania vliegt met haar vader elke dag over de woestijn om alle plekken in kaart te brengen in een groot geel schrift. Als Ourania op een dag het schrift uit het vliegtuig laat vallen, lijkt al het werk voor niets geweest. Ourania moet het schrift koste wat kost terugvinden. Op haar zoektocht ontmoet ze een vreemde jongen met een kameel, David. Ourania tracht vriendschap met hem te sluiten, maar lukt niet zomaar. En hoe zal ze ooit dat schrift terugvinden?

Dit boek bevat geen groot spannend avontuur. Het lijkt eerder een traag evoluerend en dromerig verhaal van een meisje dat andere dingen wil dan het zand van de woestijn en elke dag een vlucht erover. Ze is op zoek naar wat ze in de toekomst met haar leven zal doen. Ze kan er niet met haar vader over praten. Een man die hen helpt, luistert wel naar haar maar geeft eerder raadselachtig advies waar ze lang moet over nadenken. Haar ontmoeting met David brengt wel verandering in haar leven maar hij reageert anders dan Ourania zou willen.
Het is niet de bedoeling dat het verhaal een realistisch gebeuren weergeeft. Wel wil het de zoektocht van Ourania en haar evolutie doorheen de gebeurtenissen onder woorden brengen. Van haar wanhoop en verwarring wanneer ze het schrift verliest tot het moment waarop ze alle elementen een plaatsje kan geven en het haar duidelijk wordt wat ze eigenlijk wil.
Paginagrote grijzige illustraties verluchtigen het geheel. De cover maakt al duidelijk waar het verhaal naartoe wil.
Een verhaal over de zoektocht van een meisje naar haar plaats in de wereld.

Pol Van Damme - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Maaike Looijen

Illustrator
Carolien Westermann

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2021

ISBN
9789044840339

Aantal pagina's
119

Prijs
€14,95