Ottilie en de welkende wereld

Coverafbeelding van: Ottilie en de welkende wereld

Trefwoord(en)
fantasy
strijd
goed en kwaad
vriendschap
monsters

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Ottilie strijdt nog steeds tegen de drochten die haar land bedreigen. Ottilie en haar vrienden ontdekken dat er een heks is die het op hen heeft voorzien en wraak wil nemen voor gebeurtenissen uit een ver verleden. De situatie wordt hoe langer hoe meer uitzichtloos. Ottilie en haar vrienden moeten er alles aan doen om de heks te stoppen. Maar hoe kunnen zij weerstand bieden aan zulke machtige heks?

Dit is het derde en afsluitende deel over Ottilie en haar strijd tegen de drochten. Drochten zijn monsters in alle mogelijke vormen en maten die het land van Ottilie willen vernietigen. De drochtenjagers proberen dit te voorkomen. Maar een heks is op zoek naar het ultieme wapen dat haar de macht geeft om te overwinnen.
In dit deel draait het verhaal voornamelijk om de strijd die Ottilie en haar vrienden aangaan met de heks. Zij hebben geen last van het ‘politieke’ gekonkel dat door hun leidinggevenden wordt gevoerd met de koning. Daardoor houden die zich ook niet bezig met de kern van het probleem. Iets wat Ottilie en haar vrienden wel doen. De echte reden van het probleem met de drochten is vrij ingewikkeld en stamt uit lang vervlogen tijden. Soms maakt dat het verhaal wel enigszins verwarrend.
Meer dan in het tweede deel zit er heel wat vaart in het verhaal en blijft de lezer geboeid. Enkele verrassende plotwendingen sturen het verhaal naar een wensvervullend slot. Een slot dat echter het probleem van de drochten niet helemaal doet verdwijnen. Maar een dat Ottilie en haar vrienden wel meer rust geeft naar de toekomst toe.
Goed voor alweer een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Rhiannon Williams

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Ottilie

Jaartal
2020

ISBN
9789025771508

Aantal pagina's
315

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ottilie Colter and the Withering World

Vertaler(s)
Sofia Engelsman