Ottilie en de monstermacht

Coverafbeelding van: Ottilie en de monstermacht

Trefwoord(en)
fantasy
avontuur
vriendschap
monsters
strijd

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Ottilie is het eerste meisje dat het tot drochtenjager heeft geschopt. De dreiging van de drochten neemt echter toe. Zelfs tot binnen de muren van Fort Fiori. Ottilie moet al haar kennis en vaardigheden aanspreken om dit onheil te doorgronden. Er volgen enkele beangstigende gebeurtenissen die het Ottilie niet makkelijk maken. Toch is ze vastbesloten om de achtergrond van het hele gebeuren te achterhalen. Het wordt haar echt niet in dank afgenomen door de leidinggevenden van het Fort.

Dit is het tweede deel van de trilogie rond Ottilie die de strijd aangaat met drochten. Het verhaal gaat verder waar het eerste – Ottilie en de drochtenjagers – eindigde. De drochten en de taak van Ottilie en de andere jagers, kent de lezer uit het eerste deel. Ze bedreigen het land waar Ottilie vandaan komt.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Ottilie. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Ottilie zegt, ziet, denkt en doet. Langzaam maar zeker ontrafelt het verhaal zich en komt Ottilie te weten wat er nu echt aan de hand is met haar land en wat de oorzaak is van deze vreselijke wezens.
Dit fantasyverhaal kent enkele bijzondere wendingen die Ottilie telkens weer dwingen om zich anders te focussen. Daarnaast is ze erg bezorgd om haar vrienden. En om de vriendinnen die ze in het fort heeft gemaakt. Ook daar gaat in het verhaal veel aandacht naartoe.
Het verhaal is eerder donker en onheilspellend voor Ottilie en haar vrienden. Het laat de lezer ook wat verlaten, eenzaam en ontevreden achter. Zelfs na een zekere overwinning op de drochten.
Door de beschrijvingen en de dingen die Ottilie naast haar opdracht allemaal denkt en doet, is de spanningsboog niet altijd gespannen.
Dit deel kent – net als het eerste deel – geen happy end. Het derde deel zal daar –hopelijk – verandering in brengen.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Rhiannon Williams

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Ottilie

Jaartal
2020

ISBN
9789025771485

Aantal pagina's
330

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ottilie Colter and the Master of Monsters

Vertaler(s)
Sofia Engelsman