Ottilie en de drochtenjagers

Coverafbeelding van: Ottilie en de drochtenjagers

Trefwoord(en)
fantasy
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Ottilie leeft in het koninkrijk Oskeller. Het is een arm meisje dat in een hol woont, samen met andere mensen. Haar moeder is er meestal niet en Ottilie zorgt voor haar broertje Wallie. Als die op een dag verdwijnt, gaat Ottilie naar hem op zoek. Ze ontdekt dat Wallie ontvoerd is door een geheim genootschap dat jongens traint om tegen wilde monsters – drochten – te vechten die zeker niet naar het koninkrijk mogen uitbreken. Omdat er enkel jongens worden getraind, doet Ottilie zich voor als jongen en leert zo de wereld van de drochtenjagers kennen. Maar ze moet voortdurend opletten om niet ontmaskerd te worden. Ze ontdekt ook dat er iets niet klopt en soms ontwaart ze een geheimzinnige figuur in het bos.

Dit is het eerste deel van een trilogie over een ondernemend meisje dat heel gefrustreerd wordt door de sfeer van ongelijkheid die er heerst in het genootschap. Jongens vinden dat zij bepaalde dingen veel beter kunnen dan meisjes. Ottilie bewijst dat dit niet waar is, maar moet zich blijven voordoen als jongen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Ottilie. De lezer ervaart de wereld waarin Ottilie belandt dan ook door haar ogen. Het is erg duidelijk dat de auteur de ongelijkheid tussen jongens en meisjes wil aankaarten en heeft dit handig verwerkt in dit fantasyverhaal. Ook de verschillen en vooroordelen tussen gemeenschappen komen aan bod alsook het belang van vriendschap en respect.
De personages worden zeer herkenbaar beschreven en de dialogen zijn heel spontaan en levensecht.
De auteur schept een fantasywereld waarin vreselijke monsters de wereld bedreigen. De jongens – en Ottilie – worden opgeleid om die monsters te bestrijden.
Het verhaal leest bijzonder vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De lezer blijft geboeid om verder te lezen. De beschreven monsters zijn wat moeilijk voor te stellen, maar dat heeft geen invloed op het begrijpen van het verhaal.
Het verhaal eindigt hoopvol voor Ottilie en haar vrienden maar is nog helemaal niet volledig. Het is uitkijken naar het vervolg.
Goed voor heel wat uren leespret.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Rhiannon Williams

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025771461

Aantal pagina's
311

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ottilie Colter and theNarroway Hunt

Vertaler(s)
Sofia Engelsman