Otis’ redding

Coverafbeelding van: Otis’ redding

Trefwoord(en)
broers
gezin
tijdreizen
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Melvin Junior en zijn oudere broer Otis zijn urban explorers. Ze bezoeken stiekem verlaten gebouwen om er foto’s en filmpjes van te maken. Op de ochtend waarop ze naar een nabij gelegen, verlaten huis – het Jagershuis – willen gaan, wordt Otis aangereden. Is dit een ongeval of werd Otis opzettelijk overhoop gereden? Melvin gaat op onderzoek uit naar het verlaten ‘Jagershuis’. Hij doet daar een mysterieuze ontdekking. Misschien kan hij Otis’ leven redden.

Dit is een avontuurlijk verhaal zonder meer. Als de lezer het boek op de snee bekijkt, ziet hij dat er kleurverschil tussen de pagina’s is. Dat valt bij het lezen zelf minder op. Gelukkig heeft de auteur de datum bij elk hoofdstuk gezet waardoor de lezer weet in welke tijd hij zich bevindt.
Het verhaal verloopt chronologisch al verspringt de periode wel waarin de gebeurtenissen zich afspelen, het heden of het verleden.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Melvin, in de ik-vorm. De lezer ervaart dus mee hoe Melvin zijn avonturen beleeft. Soms lijkt het alsof Otis hem in zijn hoofd dingen zegt. Die zinnetjes staan cursief gedrukt.
Het verhaal laat Melvin (en de lezer) tijdreizen. Daarin ontdekt Melvin dat het geen goed idee is om gebeurtenissen in het verleden te veranderen waardoor het heden totaal anders verloopt. En dat niet altijd in positieve zin.
De lezer moet er wel zijn gedachten bij houden. De verklaring van wat er gebeurd is en waarom zijn broer is aangereden, is behoorlijk gecompliceerd omdat die zich in twee tijdsgewrichten afspeelt en Melvin tot het uiterste drijft om zijn plan te doen slagen.
Leuk, ontspannen spannend verhaal waarin duidelijk wordt dat tijdreizen niet aan te raden is.

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mirjam Mous   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2022

ISBN
9789000381050

Aantal pagina's
302

Prijs
€20,99