Ossip en de onverwachte reis

Coverafbeelding van: Ossip en de onverwachte reis

Trefwoord(en)
kabouters
avontuur
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Ossip, de kabouter met de hoge rode pinnenmuts, heeft zoete broodjes gebakken voor iemand die hij graag ziet. Maar hij moet wachten tot ze zijn afgekoeld. Hij houdt echter niet van wachten en vindt een rode draad. Wat is het en waar gaat het naartoe? Nieuwsgierig volgt hij het spoor en zo belandt hij in een spannend avontuur langs de slome slak, langs de gevaarlijke spin, met de specht hoog de lucht in, in een erwtenpeul het water over, … Hij komt zelfs in het atelier van de tekenaar terecht. Maar eind goed al goed, de rode draad is van …

De vaak bekroonde van Haeringen (o.a. 3 Gouden Penselen) toont zich hier weer op haar best. De prenten zijn pareltjes van schilderplezier. Zij combineert precies de waterachtige kleuren met de zwarte stift en andere technieken. Zo tekent zij werelden vol verbeelding die je meenemen, weg uit je dagelijkse realiteit. Elke prent scherpt je verbeelding aan en doet je zelf fantaseren over verre avonturen.
De karige tekst erbij is zuinig maar juist in balans. Hij laat zich lekker voorlezen en geeft goed de lijn van het verhaal weer. Die je dan naar hartenlust zelf invult met al wat je nog ontdekt op de rijke prenten.
Een aantrekkelijk geheel waarin woord en beeld samen opgaan tot een fantasierijk geheel.

Eric Vanthillo - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie van Haeringen   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2017

ISBN
9789025872984

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99