Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen

Coverafbeelding van: Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen

Trefwoord(en)
avontuur
tijdreizen
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Oscar en zijn vriendin Stiene beleefden al heel wat avonturen, en blijkbaar is het nog niet afgelopen. Want Stiene is op zoek naar haar verdwenen moeder en heeft er alles voor over om haar te vinden. Mysterieuze oude munten zouden hen op weg kunnen helpen. Verrassend genoeg belanden ze zo bij een geheimzinnige witte waterput, die hen meesleurt naar Salem in de zeventiende eeuw. Salem is in de ban van heksen en daarom worden de vrienden al snel van hekserij beschuldigd. Wanneer ze daardoor in de gevangenis belanden, ziet het er slecht uit voor hen. Toch slagen ze er in om te ontsnappen en hun zoektocht verder te zetten. Die laat hen belanden bij de Mensothecaris, die hen heel wat kan vertellen over Stienes moeder. Maar haar terugvinden zal erg moeilijk worden.

Dit is het eerste deel van een tweede trilogie boordevol avonturen van Oscar en Stiene. Oscar heeft een speciale gave die te maken heeft met het verbond tussen oud en jong. Die gave zal hem helpen tijdens hun avontuur, ook al heeft hij ze nog niet onder controle. Dat er nog heel wat munten over zijn om tijdreizen te ondernemen, maakt duidelijk dat er nog boeken zullen volgen met nieuwe avonturen.
Door de tijdreis in dit boek belanden Oscar en Stiene in Salem. Daardoor kan de auteur historische informatie verwerken in Oscars avonturen. De lezer krijgt duidelijk de sfeer mee die er heerst in het Salem van die tijd. De dreiging van een beschuldiging van hekserij maakte het leven er erg onaangenaam. Het bezoek aan de Mensothecaris is dan weer eerder een filosofische insteek, waarbij leven en dood centraal staan.

Dit spannende verhaal kan los van de eerste trilogie gelezen worden, maar het is natuurlijk wel fijner als je Oscars eerste avonturen ook gelezen hebt.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Vera Van Renterghem   

Uitgeverij
Pelckmans   


Reeks
Oscar Cook

Jaartal
2021

ISBN
9789463833103

Aantal pagina's
271

Prijs
€16,00