Optische illusies

Coverafbeelding van: Optische illusies

Trefwoord(en)
illusies
kijken

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Soms zien we allemaal dingen die er helemaal niet zijn. Dat zijn geen hallucinaties, maar optische illusies. Door bepaalde vorm- of kleurcombinaties denken onze hersenen dat er meer, of minder, of iets anders te zien is dan wat er werkelijk is. Dat kan gaan van stipjes en bewegende streepjes tot scheve letters en lange of korte lijnen.
Dit boek neemt je mee op ontdekkingsreis door op elke bladzijde zo’n optische illusie te tonen en te verklaren. De ene keer moet je zeggen welke kubus lichter of donkerder is, de andere keer leer je kleuren zien in een zwart-wit prent. Licht speelt een belangrijke rol maar het zijn vooral je eigen hersenen die voor die illusie zorgen. Bij elke proef krijg je een korte wetenschappelijke verklaring, voor zover die al bekend is.
Vetgedrukte woorden worden uitgelegd in de woordenlijst achteraan in het boek.
Het laatste hoofdstuk bevat experimenten die je zelf kan uitvoeren. Een toverglas, een L-vormige puzzel of spelen met perspectief: het zijn allemaal experimenten die je eenvoudig kan uitvoeren en die iedereen vol verbazing zal bekijken. Achteraan in het boek staan ook enkele sjablonen waar je onmiddellijk mee aan de slag kan om iets speciaals te tonen aan je vrienden.
Een intrigerend en fascinerend bondig naslagwerk over optische illusies.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Gianni A. Sarcone   
Marie-Jo Waeber

Uitgeverij
De Lantaarn   


Jaartal
2019

ISBN
9789463543101

Aantal pagina's
95

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Optical Illusions

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal