Ophelia (vertelplaten)

Coverafbeelding van: Ophelia (vertelplaten)

Trefwoord(en)
kamishibai
ziek
vriendschap
liefde

Genre
vertelplaten

Vanaf
4 jaar

Lemniscaat speelt in op de vraag naar kamishibai-vertellingen en brengt alvast 3 vertelplaten-paketten op de boekenmarkt van eerder verschenen prentenboeken: ‘Raf’, ‘Bang mannetje’ en deze ‘Ophelia’.
Zij zitten netjes verpakt in een kartonnen doos, die je, opengeklapt, kan gebruiken als vertelkast. Het is even zoeken hoe je de prenten en de doos gebruikt, want een beknopte handleiding is er niet bijgevoegd.
Maar eens je het systeem ontdekt hebt, kan je ermee aan de slag.De matgelamineerde platen in A3-formaat tonen de originele prenten uit het boek, ontdaan van de tekst. Daardoor komen de prenten nog sprekender over dan in het originele boek.
0De tekst staat telkens achteraan op de voorgaande plaat. Zodat je als verteller lekker kan ‘spieken’ eens je de plaat uit de vertelkast hebt gehaald en de kinderen naar de volgende plaat kijken waarop de tekst betrekking heeft.
De kartonnen vertelkast is goed voor even, maar de brede rand aan de voorkant bedekt telkens een vrij groot deel van de prent (wat jammer is). De originele, houten vertelkasten zijn een goed alternatief. En trouwens, eens je ervan hebt ‘geproefd’, wil je niet anders meer.
Jammer dat Lemniscaat deze niet verdeelt, samen met de vertelplaten.
Maar je kan ervoor altijd terecht bij ‘Art Basics for Children’ die de kamishibai als vertelvorm introduceerde in Vlaanderen (zie weblink onderaan).

Voor de recensie van het verhaal verwijs ik naar de recensie van het boek op deze site, gepubliceerd in oktober 2008.

Eric Vanthillo - juni 2009

Zoek op bib.be

Auteur
Ingrid Schubert   
Dieter Schubert

Illustrator
Ingrid Schubert   
Dieter Schubert

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2008

ISBN
9789047701392

Aantal pagina's
14

Prijs
€24,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Ophelia