Opa’s en oma’s zijn …

Coverafbeelding van: Opa’s en oma’s zijn …

Trefwoord(en)
grootouders
levenslust
plezier
liefde

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wie beweert dat opa’s en oma’s saai zijn, of traag, of onhandig, of star en stijf, of bang van moderne snufjes, of dat zij niet meer dansen, of niet romantisch zijn, of geen lawaai maken, of niet van avontuur houden, … Voor hen is dit hartverwarmende prentenboek een must! Want de maker voert hier een oud koppel ten tonele waar de levensvreugde overvloedig van afdruipt.
Alle vooroordelen worden onderuit gehaald. In de kleurrijke prenten vol beweging en humor zie je hen allebei door het leven flitsen. Hun kleinzoon houdt zielsveel van hen en geniet van alles wat ze samen beleven. Misschien beantwoorden ze niet echt aan de grootouders van het doelpubliek (kinderen vanaf 4 jaar) maar eerder aan hun overgrootouders, maar laat dat de pret niet bederven want dit ganse opzet is gewoon een doodeerlijke ode vol liefde en fantasie aan ‘de tweede jeugd’.

De eenvoudige tekst leidt je doorheen hun dolle avontuur. Mooi hoe deze het vooroordeel benoemt, terwijl op de prent telkens het tegendeel letterlijk en figuurlijk in de verf gezet wordt. Zoals hoe ze in de roetsjbaan gillend vooraan de helling afdenderen. Of  hoe ze in hun woonkamer met zijn allen heerlijk staan te swingen. Of die innige kus. En nog veel meer verrassende actie. (Het avontuur dat zij beleven is op zijn minst gezegd onovertrefbaar!…)
De maker tekent met losse pols speelse figuren en kleurt ze vrolijk en speels nonchalant in. Elke prent geeft je genoeg voer om zelf lekker verder te dromen.
Een heerlijke ode aan het oud worden en de levenslust.

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Elina Ellis   

Illustrator
Elina Ellis   

Uitgeverij
Randazzo   


Jaartal
2020

ISBN
9789493007048

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Truth about Old People

Vertaler(s)
Loes Randazzo