Op zoek

Coverafbeelding van: Op zoek

Trefwoord(en)
zoektochten
dieren
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Vos leeft al zijn hele leven tevreden in het bos. Maar op een dag voelt hij iets kriebelen. Hij wil iets anders. Hij vertrekt op reis en gaat op zoek naar een mooi plekje. Onderweg ontmoet hij Egeltje, Beer, Das en Eekhoorn, die allemaal mee willen. Wanneer het avond wordt, stoppen ze om te slapen. Maar Beer is bang in het donker. Gelukkig heeft Uil dat gehoord en brengt een lamp. Wanneer hij hoort waarom de vrienden daar samen zijn, maakt hij hen duidelijk dat ze niet verder moeten zoeken. Volgens hem hebben ze dat mooie plekje al gevonden.

Een zoektocht naar een mooie nieuwe plek: dat is een thema dat wel meer voorkomt in een prentenboek. En meestal ligt de oplossing voor de hand: de mooiste plek is bij je vrienden. Dat wordt ook hier weer mooi in beeld gebracht. De reis van de dieren is belangrijker dan het doel. Samen zijn maakt hen al gelukkig, dus moeten ze niet te ver gaan zoeken.
Dit verhaal laat de lezer even stilstaan bij vriendschap en hoe fijn het is om samen te zijn. Elk dier brengt ook een nieuw element aan om de reis aangenaam te maken. De tekst leest prettig voor en de herhaling van ‘ik ben op zoek naar een mooi plekje’ en de reactie daarop zorgt voor vaart en actie. De illustraties in warme kleuren met aantrekkelijke personages zorgen voor een sfeervol voorleesboek.
Een fijn voorleesverhaal over vriendschap en tevreden zijn.

Mik Ghys - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Victoria Muller   

Illustrator
Evelien Jagtman   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047714774

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99