Op zoek naar Stella

Coverafbeelding van: Op zoek naar Stella

Trefwoord(en)
ouders
liefde
zoeken
missen
anders zijn
reuzen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In 2016 schreef en tekende Dendooven ‘Stella ster van de zee’, een rijk gelaagd verhaal over adoptie, over vluchtelingen en over zoveel meer. Het werd in 2017 terecht bekroond met de Woutertje Pieterseprijs. Nu is er dit ‘vervolg’, dat ook op zich kan gelezen worden.
De man, de vrouw en hun hond Bruno dobberen op het midden van de onmetelijke oceaan in hun bootje ‘Groot Geluk’, op zoek naar hun dochter Stella. Zij varen langs grauwe kusten, langs ijsschotsen met ijsberen en mannen in berenjassen, komen in aanvaring met reusachtige zeeschepen, worden opgeschrikt door grote zeemonsters, … Als een walvis hen met zijn staart in de lucht zwiept, landen zij op het eiland waar hun dochter Stella huist met haar tien kinderen en vele andere bijzondere figuren. Het is een bijzonder, blij weerzien. Het leven samen gaat zijn vrolijke gangetje. Maar na een tijd knaagt de heimwee en nadert hun vertrek…

Dendooven weeft vele thema’s (samenleven, milieuvervuiling, verdraagzaamheid, liefde, anders zijn, …) in een rijkelijk verhaal dat zich chronologisch en met veel fantasie ontwikkelt. Zij houdt de lezer/luisteraar voortdurend ‘bij de les’ door telkens op tijd van sfeer te wisselen of een omslag te maken in het verhaal.
De paginagrote, kleurrijke illustraties verbeelden het verhaal al even fantasierijk en geven het de perfecte sfeer mee. De tocht is grauw en grijs, maar eens ze op het eiland van hun dochter zijn overheersen vrolijke kleuren die de emoties versterken. De figuren zelf zijn, zoals we bij Dendooven gewend zijn, expressief en hoekig en met de nodige uitvergrotingen die de realiteit overstijgen. Een indrukwekkend verhaal, zowel in tekst maar nog meer in tekeningen, knap vormgegeven door Dooreman.

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Gerda Dendooven

Illustrator
Gerda Dendooven

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789021414393

Aantal pagina's
46

Prijs
€15,99