Op reis met Mary Poppins

Coverafbeelding van: Op reis met Mary Poppins

Trefwoord(en)
klassiekers
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Vrij geïnspireerd op het werk van Pamela Lyndon Travers bedacht Hélène Druvert dit prentenboek dat zich presenteert als een soort schimmenspel met delicaat uitgesneden pagina’s die andere pagina’s deels afdekken. Zo ontstaan telkens nieuwe taferelen in zwart, wit en grijs die je stuk voor stuk met de nodige fascinatie bewondert. Want de uitsnijdingen zijn zo fijn dat ze haast aan kantwerk doen denken. Dit is tegelijkertijd ook de misschien vervelende ‘angel’ van het boek, omdat die pagina’s zo fragiel zijn, dat ze grijpgrage kinderhanden moeilijk zullen overleven. Tenzij er duidelijke instructies aan vooraf zijn gegaan i.v.m. voorzichtigheid en zorg.

Het verhaal zelf is een associatieve ‘trip’ met Mary Poppins als centrale ‘gast’. Jane en Michael, de 2 kinderen, halen een ijsje en wachten op de wind om te gaan vliegeren in het park. En dan daalt Mary neer aan het vliegertouw. Ze wandelen met hun drietjes naar Buckingham Palace, langs de Big Ben in de regen en naar Piccadilly Circus. Daarna gaan ze moe naar huis met de dubbeldeksbus. Als ze gaan slapen, dromen ze van een feest op de bodem van de zee, zien ze vele sterren en vliegen ze samen weg tussen de sterren. Een wat mager verhaal zonder spanning en niet van clichés gespaard. Met een tekst op rijm die stroef klinkt door zijn opgelegde rijmpatroon.
Duidelijk een prentenboek waarbij vooral het oog getrakteerd wordt op magische prenten met uitgekiende, gestanste illustraties.

Eric Vanthillo - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Hélène Druvert   

Illustrator
Hélène Druvert   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2018

ISBN
9789000363353

Aantal pagina's
36

Prijs
€20,00


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Un petit tour avec Mary Poppins

Vertaler(s)
Annelies Jorna