Op reis met Leeuw Lander

Coverafbeelding van: Op reis met Leeuw Lander

Trefwoord(en)
reizen
korte verhalen
muziek
vriendschap
missen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Leeuw Lander gaat op reis en neemt een koffer en zijn piano met zich mee. Meisje Fien, zijn beste vriendin, blijft thuis want ze heeft een boekenwinkel vol verbeelding op papier. Lander komt in Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, Rusland, Zweden, Engeland, Nederland en België. Overal bezoekt hij de bekendste bouwwerken of plaatsen en speelt hij piano. Hij koopt ook telkens een souvenir voor Fien. Met zijn koffer vol… Maar oeps, waar is zijn koffer gebleven?…

Dit prentenboek oogt zeer aantrekkelijk. De illustrator tekent en schildert kleurrijke prenten vol details die je aandacht vasthouden. Ook mooi hoe zij speelt met witruimtes in elke prent. Het creëert een soort rust en focus waardoor je aandacht in de veelheid toch gericht blijft. In elke prent verstopt zij het voorwerp dat Lander koopt voor Fien. Zoeken en vinden is de boodschap! Knap ook hoeveel dieren zij verwerkt in elke prent. Je ontdekt ze een voor een en later ontdek je er nog die je niet zag de vorige keer. Elke prent is het werk van vakkundig teken- en schilderplezier met veel fantasie. Als debuut voor de illustrator kan dit tellen!
Het verhaal zelf op rijm is lieflijk. Je belandt met het hoofdpersonage van de ene locatie op de andere zonder meer. Alle bekende clichés worden boven gehaald met de bedoeling herkenning op te wekken. Meer dan dat is het niet. Eenvoud troef, maar het had iets meer mogen en kunnen zijn om te beklijven en een diepere impact te hebben op het lees- en kijkpubliek.

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Reine De Pelseneer   

Illustrator
Evelien Van Landeghem

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462915732

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,95