Op reis in de tijd

Coverafbeelding van: Op reis in de tijd

Trefwoord(en)
dyslexie
doen alsof
spelen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Het nieuwe fornuis bij Luna thuis zit verpakt in een grote doos. Wanneer die leeg is, wil Luna er een paleis van maken. Wanneer ze door het paleis kruipt, reist ze in haar fantasie door de tijd, naar vroeger. Ze is nu een prinses en haar broer Ties moet een soldaat zijn. Om zich te verkleden gebruiken ze materiaal van de werkmannen die het fornuis komen plaatsen. Die zitten al snel met de handen in het haar want ze slagen er niet in om het fornuis aan te sluiten. Ondertussen krijgen Luna en Ties het aan de stok met hun vader, die niet wil meespelen.

Dit fantasievolle verhaal is erg grappig. De kinderen gaan zo op in hun spel, dat ze ongewild de volwassenen tegenwerken. De vlotte tekst (AVI 4/M4) en vrolijke illustraties zorgen voor een vrolijk verhaal.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Arend van Dam   

Illustrator
Ineke Goes   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728237

Aantal pagina's
38

Prijs
€11,99