Op reis door ruimte en tijd

De inhoud van dit boek is in vier grote thema’s opgesplitst: de geschiedenis, het zonnestelsel, de tijd en het heelal. Elk thema heeft zijn eigen kleur zodat herkenbaar is over welk thema er informatie wordt gegeven. De verschillende thema’s komen afwisselend aan bod en hebben geen chronologische of andere volgorde. Elk onderwerp uit één van de thema’s wordt over een dubbele pagina uitgelegd met een bijhorende foto of illustratie. Er staat ook telkens een ‘flitsend feitje’ bij dat iets bijzonders of opmerkelijks verteld.

Net zoals in de andere boekjes van deze auteur is de informatie in heel begrijpelijke en makkelijk leesbare taal geschreven. Het geheel blijft luchtig en soms zelfs grappig overkomen. De auteur neemt de lezer mee op reis door de ruimte met een ‘Razende Racer’ waarmee hij in geen tijd enorme afstanden kan afleggen. Voor zijn reizen door de tijd gebruikt hij een ‘Tempobiel’, een tijdmachine.
Doordat de verschillende delen afwisselend aan bod komen, ‘zap’ je als lezer zo van het ene onderwerp naar het andere. Het is niet helemaal duidelijk waarom. Misschien omdat de aandacht van de lezer mogelijk verslapt als een bepaald thema te lang aan bod blijft? Of door de sterke zap-cultuur die de hedendaagse jeugd ook van het ene naar het andere onderwerp leidt? Alle onderwerpen uit de verschillende thema’s hebben iets met ‘ontdekken’ te maken: het ontdekken van onbekende delen van de aarde, de verschillende planeten en manen uit ons zonnestelsel en de mysteries en vraagstukken over het heelal.
Luchtige maar erg begrijpbare informatie over ruimte en tijd om ons heen.
Voor de nieuwsgierige jongere.

Pol Van Damme - september 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Govert Schilling

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2019

ISBN
9789024586134

Aantal pagina's
89

Prijs
€16,99